Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

facebook



Μετά τον τελευταίο ιό του facebook που κυκλοφόρησε και μόλυνε αρκετούς λογαριασμούς, χθες στο facebook, σας έχουμε τον σίγουρο τρόπο ώστε να μην επιτρέψετε στον ιό να σας χακάρει το λογαριασμό, αλλά και να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στον υπολογιστή σας.

Αμέσως μόλις καταλάβετε

ότι ο λογαριασμός σας έχει μολυνθεί από κάποιον ιό, η βασική κίνηση που θα πρέπει να κάνετε είναι να μπείτε στο ιστορικό του browser και να το διαγράψετε, για τις τελευταίες τουλάχιστον 12 ώρες!

Δεύτερη ενέργεια, αφού συνδεθείτε και πάλι στο facebook, είναι να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης από τις «Ρυθμίσεις», προκειμένου ο οποιοσδήποτε χειρίζεται τον ιό και έχει κακόβουλες προθέσεις, να μην καταφέρει να βρει πρόσβαση στο λογαριασμό σας.

Κατόπιν, οφείλετε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook με ένα μήνυμα, εξηγώντας πως δεν πρέπει να «ανοίξουν» οποιαδήποτε ειδοποίηση είναι σταλμένη από εσάς.

Μάλιστα, σε περίπτωση που ο ιός έχει «ποστάρει» με το όνομα του λογαριασμού σας κάποια ανάρτηση στη σελίδα κάποιου φίλου σας, θα ήταν χρήσιμο να την διαγράψετε ο ίδιος.

Αν αυτά τα βήματα γίνουν ταχύτατα από τη στιγμή που ανακαλύψετε ότι έχετε μολυνθεί με κάποιον από τους ιούς του facebook, τότε η προστασία του λογαριασμού σας αλλά και του υπολογιστή σας είναι εγγυημένη, καθώς ο ιός είναι αδύνατο να σας βλάψει το λογισμικό και τον λογαριασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου